četvrtak, 12. prosinca 2013.

Blogmas, dan 12. Ebay vol 2.

Hello :)

prvom ebay postu je Lalica pisala o sellerima kod kojih kupuje stvarčice za nail art. Ja ću vam danas pobrojiti prodavače od kojih kupujem lakove koji su kod nas nedostupni ili su mi pak preskupi kod nas. Naći će se tu i koja stranica koja šalje lakove cestovnim prometom, s obzirom da su nam lakovi postali zabranjena roba na mnogim britanskim stranicama, prošle godine, kada je Royal Mail donio odluku o zabrani slanja eksplozivnih stvari avionima, među kojima su i lakovi.

S nekima od nabrojenih prodavača surađujem već godinama i sve probleme smo rješavali u najkraćem mogućem roku, ako ih je bilo.

beautyzone2007 mi je jedna od najdražih prodavačica. Od nje kupujem OPI ( koji su najčešće po 5,99$), Chinu Glaze (2,59 - 2,99$) i Essie (najčešće 3,99$, a nove kolekcije 4,99$), te Poshe (3,99$). Uvijek pošalje u najkraćem mogućem roku i dobro zaštićeno. Jedno vrijeme je štedjela na zaštiti, pa se znalo dogoditi da se lak razbije, no poslala bi novi ili napravila refund. Poštarina za jedan lak je 5$, a za svaki sljedeći 3,25$. Ažurna je i nove kolekcije dobiva odmah čim se pojave u prodaji.
apitchersworth je jedan od rijetkih prodavača koji prodaje Zoya lakova po normalnim cijenama i uz relativno normalnu poštarinu. Nešto se pričalo da izbacuje Zoye, vidim da mu je ponuda ograničena trenutno, pa je možda i istina. No, ukoliko trebate neku Zoyu koju nema, slobodno ga kontaktirate, nabavit će vam ako će moći. Meni je to napravio nekoliko puta. Zoye su kod njega 5,99 $, a poštarina 8,99$. Poštarina nije najjeftinija, ali je normalnija za razliku od drugih prodavača koji šalju Zoye k nama (oko 14 - 15 USD).
r93 je još jedan prodavač koji prodaje Zoye po cijeni od 9,99 $ do 12,99 $, te teže nabavljive China Glaze lakove, Orly lakove, CND lakove po 10ak $. Poštarina za prvi lak je 7,99$, a svaki sljedeći 1,25$.
cbnailstore428 ima OPI lakove (od 6.25$ na više), te ima dosta povučenih nijansi ili nijansi koje su se rasprodale kod beautyzone, Essie (od 5,48 $ na više), ali također ima dosta povučenih nijansi, Seche Vite (4,50$), teže nabavljive China Glazeove, Jessica lakove, te veliki izbor CND i ostalih ulja i tretmana za nokte. Poštarina mu je 5,44 $ za prvu stvar i 4,44$ za svaku iduću.
enchantedbeautyspot je jedina prodavačica koja nije podigla cijene poštarine kad su se masovno dizale preko 100% prošle zime. Ima veliki izbor Orly lakova (od 6,55$ na više), Essie (od 6,25$ na više), China Glaze (od 5$ na više), OPI (od 7$ na više), te veliki izbor raznih rašpica, tretmana, učvršćivača, baza, itd. Poštarina joj je 2$ za prvu stvar i 1,5$ za svaku sljedeću. No, ukoliko vam stvar od nje ne stigne, dignete dispute, paypal vam vrati novce, itd moguće je da će vas staviti na svoju crnu listu i nećete moći kupovati od nje ili trajno ili na određeno vrijeme. 
fantastic_nails od lakova ima suženi izbor Essie lakova, nešto malo OPI lakova, Jessica i Seche lakova. No, ima fenomenalan izbor tretmana, baznih lakova, rašpica i ostalog pribora, te pribora za geliranje. Ima NailTek tretmana od 3,5 $ na više. Poštarina je 5$ za prvi lak i 3$ za svaki sljedeći.
joy017 ima NYX i Kleancolor lakove. Obično ih prodaje u setu i zato je poštarina ultra skupa, oko 17,95$.
abalone_44 je super za Milani glittere, L'oreal lakove koji nam nisu dostupni, te teško nabavljive OPI lakove, te Sinful Colors. Poštarina za prvu stvar je 7,99, a za svaku sljedeću 3,99$.
scarden10 je također odličan izbor za Milani kozmetiku općenito. Milani lakovi su 4,99$, a neke možete kupiti i na aukciji. Poštarina je 8,99$, bez obzira koliko stvari kupite.
beautyjoint ima veliki izbor američkih brandova, od Milani, preko Sally Hansen, do Kleancolor, LA Colors Wet n Wild, China Glaze, NYX, pa do Revlon lakova. Poštarina je 4,45$ za jedan lak, i 1,70$ za svaki idući.
strawberryfieldsforever029 je kultna prodavačica za OPI, Orly i Poshe. Cijene su kao i kod drugih prodavača, a poštarina 5,95$  za prvu stvar i 4,50$ ta svaku sljedeću.

Sad ću se zaustaviti jer će ovo biti gigantski post bez slika i preći na stranice :D
Fragrancedirect je jedna od rijetkih stranica iz UK koje i dalje šalju kod nas lakove. Stalno imaju neke Essie i OPI lakova na sniženju. Poštarina je 5,5 funti po nardužbi. Šalju zemaljskim putem, pa treba nešto duže da narudžba stigne.
Beautybay kod nas šalje Models Own lakove, Deborah Lipmann, Mavala, Nails Inc, itd. Poštarina je besplatna.
Naturisimo jedini kod nas šalju butter london. Poštarina je besplatna.

Gore navedena tri dućana su registirani u Europskoj uniji. Što znači da nema nikakvih dodatnih troškova vezanih uz carinu i porez.

Slijedeći dućani su dućani koji nisu registrirani u Europskoj uniji. To znači da SVAKI paket koji je veće vrijednosti od 22 eura (oko 160 kn) UKLJUČUJUĆI poštarinu podliježe plaćanju poreza od 25% + troškova carinskog pregleda, a svaki paket vrijednosti veće od 150 eura plaćanju poreza i carine, što sve skupa iznosi oko 40% vrijednosti paketa. 

Beautyjoint China Glaze, Kleancolors, Revlon, Sally Hansen, Milani,...mislim da se shipping plaća po težini
Cherryculture NYX, Milani, China glaze, itd. Početna poštarina je 10,95$.
LLarowe ima veliki izbor indie lakova, između ostalih i a England. Poštarina ide po težini.
Ninjapolish a England, Barry M, indie lakovi, ... Poštarina ide po težinskim razredima, najniža je 6,95$.

Svaka čast onome tko dođe do kraja posta. Nadam se da sam vam pomogla olakšati novčanike :D



3 komentara :

  1. Procitah do kraja :D jako lijepih informacija, mozda samo da si odvajala u tekstu praznim redom prodavace, ili barem da je link druge boje jer je ovako pomalo nepregledno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je link druge boje :misli: Ne znam što sam smuvala, pokušat ću popraviti. Hvala na savjetu :)

      Izbriši
  2. jako dobar pregled dućana...a sad se ti suzdrži od kupovine grrr

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...