nedjelja, 28. studenoga 2010.

Comparison: Zoya vs. Orly vs. Essence

Moja prva usporedba. Do sad nisam imala što uspoređivat jer nisam imala baš previše sličnih lakova, ali eto spletom okolnosti se dogodilo da imam ova 3 laka. Zoya Charla, Orly Halleys Comet i Essence Choose me.

Mislila sam ovu usporedbu napravit na display-u ali sam za cijelog zamuljala isprobavajući lakove, a imam smo jedan. Pa sam krenula skidat te lakove i požalila sam brzo. Em sam uporpastila Zoyu Roxy koju sam imala na noktima, em sam upropastila display. Lakovi mi se uopće nisu dali skinut pa sam ja trljala i trljala. Nešto sam uspjela skinut, nešto nisam, a ono što jesam izgleda koma. Display više nije onako lijepo proziran, nego je dobio neke bijele fleke pa sam odustala od usporedbe na njemu, a kad sam već morala skinut Roxy eto usporedbe na mojim noktima.


Prva slika: pod lampom bez blica
Druga slika: prirodno svijetlo bez blica
Na svakom noktu po 2 sloja laka uz bazni lak bez top coata

Mazanje:
Orly: jako lagano 5/5
Zoya: jako lagano 5/5
Essence: jako lagano 5/5

Prekrivenost:
Orly: Odlična, nakon 2 sloja savršeno. 5/5
Zoya: Prekrivenost je jako dobra, ali čini mi se da malo manja nego Orly. 4.5/5
Essence: Od sva tri laka Essence ima najmanju prekrivenost, tako da mu ne bi škodio ni treći sloj. 4/5

Sušenje:
Orly: Nakon pola sata Orly je suh, što je jako dobro s obzirom da nisam koristila nikakv top coat. 5/5
Zoya: Nakon pola sata Zoya i dalje nije suha. 4/5
Essence: Nakon pola sata Essence skoro pa suh. 4.5/5

Po ovome svemu pobjedu je odnio Orly, Zoya je na drugom mjestu, a Essence na trećem. Svi znamo i da Orly ima najveću militražu, čak 18ml. Zoya ima 15ml, a Essence samo 5ml. Ako se brzo zasitite nekog laka i ne volite puno novaca davati na lakove svakako bi vam preporučila Essence, inače Orly. 

Što se tiče samog izgleda lakova, Orly i Zoya su totalni dupe, Essence im je sličan ali nije 100% po mom mišljenju. Fali mu ono malo da bi bio 100%.

Još koja riječ o cijeni. Najjeftiji Orly kojeg sam našla na Ebay-u skupa s poštarinom košta 12-13$, dok je najjeftinija Zoya s poštarinom 10$. Za Essence nisam sigurna da li je 11,90kn ili 12,90kn, ali skuplji od toga mislim da nije.

I još jedna sitnica, skoro pa sam zaboravila. Sad sam lakove imala samo pola sata na noktima i koristila sam base coat, ali prvi put kad sam namazala Charlu nisam koristila nikakv base coat pa mi je obojala nokte u plavo. Ne znam da li bi Orly i Essence isto to napravili, ali nisam htjela riskirat. Tako da ako ne želite plave nokte igrajte na sigurno i obavezno stavite base coat.

Eto to je to i nadam se da sam rekla sve što je trebalo.



Broj komentara: 8 :

  1. nemam Orly ni Zoyu, ali mi je taj essence prekrasan, jedini lak kojeg sam uzela dva komada kad sam kupovala, da slucajno ne nestane :D

    super mi je i s mat nadlakom, izgleda bas plasticno :)

    jedini problem je sto ga je muka slikavat, ni na jednoj slici ne ispadne kao IRL, uvijek je drugaciji :/

    OdgovoriIzbriši
  2. Super usporedba! Trebala sam usporedit Orly i Essence, a sad ne znam, ako hoću, vjerujem ti da trebam Orlyja i ako imam Essence. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Super primerjava =), za mene je defenitivno zmagovalec Choose me, ker je najugodnejši in ga ni veliko, ker imam većino lakov samo za eno manikuro( zadnje čase)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovaj Orly je moj prvi Orly i moram reći da sam oduševljena. Bočicom, čepom za lakše otvaranje, količinom laka, nanošenjem, sušenjem.. ma svime.. bilo bi samo super da ga ima kupit kod nas po cijeni sa Ebaya..

    OdgovoriIzbriši
  5. Bravo,baš te krenilo :-)
    Dobar si posao napravila

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlična primerjava. Imam Choose me, ki mi je zelo všeč, tudi zato, ker je poceni, in mislim, da ostalih dveh ne potrebujem.

    OdgovoriIzbriši
  7. meni choose me boja nokte i sa bazom, ali zbog njegove prekrasnoce i brzog susenja mu oprastam tu malu manu

    OdgovoriIzbriši
  8. Orly je kod nas 75 kn, što i nije neka razlikaa u odnosu na ebay, svega par kunica

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...