utorak, 25. lipnja 2013.

DIY: Odstranjivač kutikule

Hello!

Danas definitivno nije dan za slikanje ljetnih lakova, pa evo jedan brzinski recept za odstranjivač kutikule.
Prije gotovo 2 mjeseca sam ostala bez Afrodita odstranjivača kutikule (kojeg je Lalica recenzirala), i koji je zaista odličan, ali ga jednostavno zaboravim kupiti. To je Laličina i moja zajednička osobina - uđemo u drogeriju, izađemo s 34564 stvari po koje nismo došle, bez onog po što smo došle. Uglavnom, jednu večer sam si pogledala kutikulu i nije mi se sviđao prizor, pa sam počela mozgati što to ima u tom Afrodita odstranjivaču, a mogla bih imati doma. Kiseline. A da kiseline ne bi prejako izjele kožu ruku - trebamo ulja.
U nedostatku limuna, odlučila sam se za jabučni ocat, te maslinovo ulje, samo zato jer mi je bilo prvo na polici. Dakle, trebat će vam:

  • jabučni ocat
  • maslinovo ulje (ili bilo koje drugo bazno ulje, na primjer bademovo)
  • zdjelica
  • jušna i čajna žlica
U čistoj zdjelici pomiješajte dvije jušne žlice jabučnog octa s dvije čajne žlice maslinovog ulja. S noktiju skinite lak, operite ruke da budu čiste i umočite prste u zdjelicu i držite par sekundi, a onda smjesu ostavite na prstima 3-5 minuta ovisno o stanju kožice. Uklonite višak kutikule ružinim štapićem . Dobro operite ruke, vjerojatno vam krema za kožicu neće biti potrebna jer će je ulje dobro nahraniti. Ako je potrebno, umasirajte kremu po izboru. Prije lakiranja noktiju dobro odmastite nokte alkoholom ili odstranjivačem laka.

Nisam sigurna je li ovo pravi recept za osjetljivu kožu, u svakom slučaju, ako ćete koristiti ovaj recept, koristite ga na vlastitu odgovornost, a meni će biti drago čitati povratne informacije.
Ni u kom slučaju, u pomanjkanju jabučnog octa, nemojte koristiti alkoholni,  bijeli ocat.


Broj komentara: 6 :

  1. Super ideja! Moje kutikule su trenutno katastrofa a isto mi je ponestalo odstranjivača. Vjerojatno će me malo peckati jer imam par zanoktica, ali izdržati ću :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moja kožica oko noktiju je trenutno u ranama. U zadnje vrijeme sam pod velikim stresom, snašlo me, pa je popucala zbog nedostatka B vitamina. Moram priznati da me nije previše peklo, ništa više doli Afrodita :)

      Izbriši
    2. Odlično, onda ću definitivno isprobati ovo :)

      Izbriši
  2. trenutno nemam takvih problema

    OdgovoriIzbriši
  3. odlična ideja! ja se rijetko brinem o svojim kutikulama, eventualno ih poguram :)

    OdgovoriIzbriši
  4. ja ne odstranjujem kutikule, a otkad redovito lakiram nokte nemam vise sto ni za poguravat, valjda ne stigne prezivjet od tolikog skidanja laka acetonom XD ali zgodan receptic :D

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...