srijeda, 27. veljače 2013.

Dupe alert

Sigurno vam je poznat osjećaj kad na bespućima Interneta naiđete na prekrasan lak koji mooooorate imati i onda saznate da se više ne proizvodi, ili da je bio limited edition, ili da je nedostupan na ovim našim područjima ili vam je jednostavno preskup. E tu nastupaju dupeovi, možemo reći, najvjernije kopije. Rijetko se nađe lak koji je potpuno isti nekom drugom, no nađu se lakovi koji su dovoljno slični da nam ispune potrebu za nijansom koju iz ovog ili onog razloga ne možemo imati.

Uskoro ćete na blogu vidjeti novu rubriku, posvećenu upravo ovoj tematici, a danas ću vam predstaviti prvi dupe koji sam sasvim slučajno otkrila.
Radi se o dupeu za Essie Mesmerize. Originalni Mesmerize se službeno više ne proizvodi. Mogu se naći zaostaci istog na ebayu i online shopovima, no službeno, Mesmerize je zamijenio Mesmerized, koji je nešto tamniji od originala. Dostupnija zamjena mu je Flormar Spring Summer 2012  u nijansi 438. Essie ima 15 ml i platit ćete ga 8-9 dolara bez troškova slanja na ebayu (Mesmerized je oko 6 dolara), dok Flormar ima 11 ml i za njega ćete izdvojiti oko 15 kn. Da ne duljim previše, slike će pokazati. Gornja slika je slikana uz daylight žarulju i blic, a desna donja uz prozor. Essie je nijansu tamniji, no, kad uzmemo u obzir ostale parametre, mislim da mu je Flormar dostojna, a jeftinija zamjena.


Sviđa li Vam se naša nova rubrika i imate li kakvih želja i prijedloga? Ako imate poteškoća sa pronalaženjem zamjena, rado ćemo Vam pomoći, ako možemo.

Broj komentara: 7 :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...