ponedjeljak, 28. studenoga 2011.

Kako skinuti šljokice sa noktiju?

Poznato je koliko teško se šljokice skidaju sa noktiju, a pogotovo Essence šljokice (koliko god bile divne) pa sam tako jednom naletila na stranicu na fejsu pod nazivom “Svi koji su se ludo proveli skidajući Essence šljokice”. Stranica mi je baš bila smješna, ali kad sam pročitala koliko se cure muče i kako stružu te šljokice sa noktiju, mene su moji nokti zaboli i morala sam im reći kako da si olakšaju ovaj do sada mukotrpan posao.

Vjerujem da velika većina vas zna za ovu “foru”, ali ako postoji i jedna osoba koja još ne zna za ovo, bit će mi drago ako sam pomogla. Dakle, volite šljokičave lakove kao i ja, ali vam je muka od same pomisli kako te sve šljokice skinut sa noktiju? Onda čitajte dalje. Winking smile

Evo što vam je sve potrebno.
  • Odstranjivač laka za nokte
  • Blaznice
  • Škarice
  • Aluminijska folija


Foliju iskidajte na manje komade.
Blaznice izrežite na 4 dijela. Ako su vam nokti predugi, možete i na dva ukoliko vam četvrtina blaznice ne prekrije cijeli nokat.


Komadić blaznice koji ste prethodno izrezali natopite u odstranjivač laka.


Nakon toga namočenu blaznicu stavite na nokat.


I zamotajte ju sa aluminijskom folijom.


Taj postupak ponovite na svakom noktu i držite tako oko 5 min.


Nakon 5 min probajte povući blaznicu dolje sa nokta skupa sa folijom. Ukoliko vidite da šljokice još ne idu dolje držite još malo. Nakon još par minuta bi šljokice trebale glatko skliznuti dolje sa nokta bez puno trljanja i mučenja. Obavezno nakon ovoga operite ruke i namažite kožicu nekim uljem, maslacem i sl. jer aceton u odstranjivaču laka isušuje ruke i kožicu oko noktiju.


I to bi bilo to. Sad i dalje možete uživati u šljokičastim lakovima bez straha kako ćete ih kasnije skinuti dolje. Ja ovako ne samo da skidam šljokičaste lakove nego i one lakove koji bi mi mogli obojati kožicu oko noktiju prilikom skidanja kao što su crveni, plavi ili crni lakovi. Čak i neke lakove sa krupnijim shimmerom koji bi malo teže išli dolje klasičnim skidanjem.

Nadam se da sam bar malo pomogla. Smile


Broj komentara: 18 :

  1. Odlična ideja!Uvijek se napatim sa skidanjem šljokica!:)

    OdgovoriIzbriši
  2. neću više gledat tvoje stranice - svaki put mi srce puca od ljubomore kad ti vidim nokte :-p
    kao da i ja ne zaslužujem takve :-(
    šalu na stranu, dobar post, cure ovo često zaboravljaju, a svaki dan se rodi koja nova kojoj trebaju upute :-D

    OdgovoriIzbriši
  3. Evo priznajem da sam pravi fanatik za sve te sljokice,shimmere,glittere ili kako se vec zovu ali ovo nijesam znala.E sad ima da mazem nokte sa sljokicama do daske:)Super koristan post a nokti su ti divni!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ako ovo funkcionira, ja tebe volim! Za ozbiljno.

    OdgovoriIzbriši
  5. Uf, hvala na ovom! Uvik se mučim s tim šljokicama..

    OdgovoriIzbriši
  6. hvala ti hvala ti hvala ti!!!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Morat ću ovo probati! Nokti su ti savršeni!! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. potpisujem nail crazy! i ja umirem od ljubomore... :-(

    OdgovoriIzbriši
  9. Poznata tehnika i vrlo učinkovita! Super da si i to pokazala :) nokti su naravno predivni. :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Super ! Šljokice stalno stavljam na nokte,i uvik potrošin po bočice acetona na skidanje ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. 5 minuta ili dulje? Pa vi se salite? Meni je za nokat potrebno 30 sekundi, ako i toliko, i sve essence sljokice se skinu.

    OdgovoriIzbriši
  12. @Anonimno ja sam pričala općenito o šljokicama a ne samo o Essence šljokicama iako su me one i stranica na fejsu potakle da napišem ovaj post.

    Ja moram držati min. 5 minuta jer mi se inače samo pola šljokica skine dolje i onda opet moram s blaznicom i odstranjivačem ribati i ribati nokte.

    Ako nekome šljokice prije 5 min odu dolje naravno da ne mora držati 5 min, ja samo govorim iz svog iskustva. Ne mogu ja znati koliko nekom drugom treba da bi mu se šljokice skinule. Svatko treba probat pa će na temelju svog iskustva znati da li mu treba minuta ili 5 minuta ili duže ili kraće.

    Ja bi baš voljela vidjeti kako vi za 30 sekundi skinete dva sloja laka i recimo samo jedan sloj šljokica sa jednim potezom i da nokat ostane čist i da nakon skidanja blaznice i folije ne morate ništa dodatno skidati. Jel možete možda snimiti YouTube tutorijal pa nam pokazati?

    OdgovoriIzbriši
  13. Već viđeno na šminkerica. com, ali moram priznati nokti su ti SAVRŠENI!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obzirom da svako malo neka cura ima pitanje kako da skine šljokice sa noktiju, a da ih ne struže dolje ne vidim razlog zašto na mom blogu, a i nekom drugom ne bi trebao biti ovaj tutorijal ako je bio na Šminkerici.

      Nakon ovog mog tutorijala pojavilo ih se još nekoliko na našim domaćim blogovima pa ja nisam išla okolo i govorila: Ja sam o tome već pisala. Ne čitaju svi Šminkericu, kao što ne čitaju svi moj blog pa bilo gdje da ovaj tutorijal vide mislim da neće odmoći nego samo pomoći.

      Izbriši
  14. super noktici a i savjet

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...