subota, 27. srpnja 2013.

O.P.I California Raspberry

Hello!


Jedva sam se natjerala da nalakiram nokte po ovoj žegi. Najradije bi se zatvorila u frižider i ne izlazila. No, zbilja brojim sitno do mora, pa preživljavam. Nadam se da će sredinom kolovoza vrućine popustiti, inače su početi tražiti tutoriale za prizivanje kiše. :D


O.P.I California Raspberry je klasik. Zaljubila sam se u ovaj swatch i jednostavno ga morala imati. Dobila sam ga zimi i malko se razočarala jer uopće nije bio boje maline, a i miljama daleko od ovog swatcha. Danas sam ga nalakirala opet i zaljubila sam se. To je lak s tri lica. Na izravnom suncu je gotovo neonac, podsjeća me na Strawberry Margheritu (koktel, ne lak), u sjeni je to boja zrele maline, dok je unutra, u zamračenom lagano fuksijast s puno hladnih, plavih tonova. 
Mazivost je savršena kao kod većine OPIća, no na jakom suncu su vidljive linije koje ostavlja četkica. 

Evo i slikica :)
Prvi kolaž je slikan na balkonu, dok su na drugom sva tri lica laka. Treći je slikan unutra, pod jakim blicom, što možda i nije bilo najbolje rješenje, ali tako se najbolje vide plavičasti tonovi. Prvi kolaž je malo manji od ostalih jer sam ja glupa po vrućinama, pa sam zaboravila povećati "platno".









A sad, odoh u debeli hlad, gunđati što je ljeto. 

petak, 26. srpnja 2013.

Flormar Glitter GL10

Nedavno su u Flormar trgovine stigle 3 nove linije lakova za nokte, Glitter, Matte i Wet look. Iz Matte linije me ništa posebno nije privuklo, ali sam zato iz Glitter i Wet look linije uzela po jedan lakić za početak da vidim kakvi su. Danas ću vam pokazati Glitter lak pod kreativnom šifrom GL10. 

Lak je crne baze sa puno puno sitnih šljokica koje se presijavaju u duginim bojama. U hladu ne izgleda ništa posebno, ali zato na suncu i pod umjetnim svjetlom totalno podivlja i ne možete a da si ne buljite u nokte kako dobro izgleda. 

Što se četkice tiče ona je klasičnog oblika, ali nešto mekanija od ostalih Flormar lakova koje sam imala prilike probati i to mi se baš ne sviđa. Volim kad imam kontrolu nad lakom dok mažem nokte, a ovdje je to malo bio problem zbog te mekanije četkice. 

Formula laka... hm. Što reći o formuli? Ne znam jeste li kad kupovali lakove u Flormar trgovinama i jeste li upoznate sa njihovim načinom poslovanja, ali mene strašno, ali baš strašno živcira to što prodavačice lakiraju lakove na selotep da pokažu kako lak izgleda kao da se to ne vidi i u bočici. Da se radi o tester laku to ne bi bio nikakav problem, ali to kod njih ne postoji. Lak koji one uzmu mazati na selotep stoji na polici sa svim drugim lakovima i nema nikakve oznake testera na njemu. Nakon što ga pokaže na selotepu vrati ga na policu sa ostalim lakovima i onda dođe netko i kupi lak koji je otvaran i mazan tko zna koliko puta. Zato kad mene prodavačica dođe pitat da li mi treba pomoć, iste sekunde odgovaram NE jer točno znam što će sljedeće napraviti, ali ovaj put ju ni NE nije spriječilo da krene sa standardnom procedurom kad netko drži lak u ruci duže od 3 sekunde. 

Uzela sam lak koji mi je pokazala (uz još par njih u zadnjem redu u nadi da ti nisu otvarani) kako ga netko drugi ne bi kupio i brže bolje otišla do blagajne kako ne bi krenula otvarati i mazati još koji lak u koji sam se zagledala. Ako se pitate zašto joj nešto nisam rekla, vjerujte mi da jesam nekoliko puta prilikom posjeta Flormaru, ali nekog pametnog odgovora zašto to rade nemaju. Ili samo slegnu ramenima ili mi kažu da tako bolje vidim kakav je lak. Očito da im je od "gore" naređeno da to tako moraju raditi i to je to. Žalosno, jako žalosno da one koje bi trebale sprečavati otvaranje i isprobavanje proizvoda koji nisu testeri rade upravo suprotno. 

Sad se mogu vratiti na dio o formuli. Na samom početku lakiranja mi se formula činila ok, ali već na drugom noktu sam shvatila da nešto nije kako treba. Lak se jako brzo počeo grudati i sušiti, kad bi izvukla četkicu laka na njoj su bile kao neke grude koje bi se teško razmazivale po noktima. Sad zbog njihove politike rada i otvaranja lakova, ja ne znam jel forumula ovog laka stvarno takva ili sam samo imala tu "sreću" da uzmem navodni tester uzorak. 

Uglavnom uspjela sam namazati lak u dva sloja uz male probleme i nakon ovog mog dugačkog trabunjanja vrijeme je da vam pokažem kako izgleda na noktima. 

 Slikano na suncu

 Slikano pod umjetnim svijetlom

Slikano u hladu

Kao što sam već spomenula, na suncu i pod umjetnim svijetlom se svijetluca kao lud, ali naravno da je to teško uhvatiti na slikama. U hladu ne izgleda ništa posebno pa nisam htjela pretjerivati sa tim slikama. 

Na Instagram videu možete vidjeti kako se šljokice presijavaju na suncu u bočici, a ispod u Keek videu se odlično vidi kako ovaj lak izgleda na noktima i zato preporučam da se više usredočite na taj video nego na ove slike gore jer one ne prikazuju baš realnu ljepotu ovog laka. 




P.S. Zanemarite zvrka koji nešto brblja u pozadini. :D



nedjelja, 21. srpnja 2013.

Gabrini Summer Edition M101 & L˙oreal Conffetis

U jednom "svaštara" dućanu dok sam bila u Vukovaru sam naletila na Gabrini lakove i nisam mogla izaći, a da ne uzmem koji s obzirom na to koliko ih volim, pogotovo liniju Summer edition. Iznenadila me količina rozih nijansi koju su imali pa je izbor pao na njih jer mi rozih lakova baš fali u kolekciji. 

Iako imam dosta lakova iz SE linije, M101 još nisam imala i odmah mi je privukao pažnju zbog svoje posebne nijanse. Rozi je, a nije prerozi ako kužite šta hoću reći. :D Ovisno o osvijetljenju mijenja se od lagano neonsko roze pa skoro prljavo rozo nudaste. Ok, neću komplicirat. Pogledajte slike pa ćete vidjeti o čemu pričam. ;)


 Slikano na umjetnom svijetlu

Slikano u hladu

Slikano na suncu

Nudasta strana ovog laka se najbolje vidi na slici slikanoj na suncu, dok bi se lagano neonska strana trebala vidjeti pod umjetnim svijetlom, ali nažalost to nisam uspjela uhvatiti 100% realno. 

Aplikacija je čisto solidna kao i formula. Da imam kraće nokte ili više strpljenja mogla sam proći i samo sa jednim malo debljim slojem, ali kako to kod mene nije slučaj stavila sam dva. Na kraju sam ga doradila sa L˙oreal Conffetis top coatom pokušavajući napraviti kao neki gradient, ali teško je ove crne i bijele "mrvice" staviti na točno mjesto koje sam zamislila pa gradient efekt i nije baš uspio, ali svejedno mi se manikura sviđa koliko god trešasto izgledala. :D



srijeda, 17. srpnja 2013.

Essie Lapiz of luxury & Born pretty store water decals

Puno vremena je prošlo od zadnjeg posta i ne mogu vam opisati koliko mi je falilo lakiranje i bloganje, ali neki put su više sile jače od mene i ja tu ne mogu ništa koliko god se borila. Ne znam što se točno dogodilo jer nisam ništa mijenjala u svojoj rutini oko njege noktiju, ali oni su totalno otkazali poslušnost i počeli pucat i listat se jedan za drugim. :( Kako bi se malo oporavili, opet bi neki pukao i tako u krug, a da to ne bude sva muka i kožica je totalno bila poludila i izgledala je gore nego u sred zime. Otišla sam na put i tamo sam se totalno posvetila tome da vratim nokte i kožicu u red i čini mi se da sam uspjela. :))) Lak sam nosila po 5 dana na noktima da ih ne maltretiram previše sa odstranjivačima i non stop mackala kožicu i svaku večer išla spavati sa debelim slojem Lush Lemony fluttera po cijelim rukama i pamučnim rukavicama. Trud se isplatio i sad sam tu, više nego ikad željna lakiranja i igranja sa noktićima. :)

Prije nego sam otišla na put i prije sve ove muke po noktima stigle su mi neke stvarčice za nail art sa Born pretty store stranice. Jako sam se veselila ovim naljepnicama koje ću vam danas pokazati jer me podsjećaju na one stroke tehniku s kojom nikako da dođem na zelenu granu. Ne ide pa ne ide. :(

Kao podlogu za ove krasne vodene naljepnice sam koristila nešto isto tako krasno, a to je moj prvi Essie lakić, ujedno i prvi Essie lak koji sam stavila na svoju wish listu. Mislim da nisam mogla izabrati bolju nijansu za prvi Essie lak i nije me razočarao u niti jednom smislu što mi se zna dogodit kad nešto jako želim. 

Nijansa je predivna plava Lapiz of luxury (šta se nije ovaj lak prije zvao LapiS of luxury?). Četkica je divna i široka sa zaobljenim vrhom za lakšu aplikaciju i uz odličnu formulu ovaj lak se maže bez ikakvih problema. Pigmentiranost mu je ok, ali za potpunu prekrivenost mu nije dosta jedan sloj. Da je tako bilo bi to presavršeno da bude istina. Boja je mrvicu tamnija nego u bočici. 

2 sloja + top coat slikano na suncu

Boja je ispala 100% realna i na ovoj slici gdje je Essie sam na suncu, ali i na ovima koje ćete ispod vidjeti, a slikane su na umjetnom svjetlu. Na suncu izgleda svijetlije nego u hladu i pod umjetnim svjetlom. 



Lapiz of luxury izgleda prekrasno sam za sebe, ali sa ovim vodenim naljepnicama ja se ne mogu nagledati svojih noktiju koliko mi je ova kombinacija odlična. Znam da stalno kukam kako mi neka manikura nije ispala baš naj ili onako kako mi je izgledala u glavi i vjerujem da nekima već idem na živce s tim, ali s ovom manikurom to nije slučaj. Apsolutno mi je divna i zadovoljna sam 1000%. (Ponesite kišobran sutra sa sobom ako idete van, za svaki slučaj :D).


Born pretty store vodene nail art naljepnice su jako jednostavne za korištenje. Samo izrežete sličicu koju želite, odlijepite prozirnu foliju i potopite ih u vodu na 15 sek. Nakon toga se naljepnica odvoji lagano od papira i stavite ju na nokat. Dok je još vlažna možete ju "šetati" po noktu dok ne nađete poziciju s kojom ste zadovoljne, ali preporučam da to radite što brže jer se dosta brzo suši. Malo potapkajte nekom krpicom ili papiratim ručnikom da pokupite višak vode i maknete koji mjehurić zraka ako ga ima, nakon toga stavite top coat da zaštitite naljepnice i to je to. Jako jednostavno, a završni rezultat je fantastičan.

Ove naljepnice možete naći na BPS stanici na ovom linku pod šifrom G101D po cijeni od 2.03$ sa besplatom poštarinom. Ako vam se ne sviđa ovaj uzorak možete izabrati između 11 drugih. Za uštedu od 10% možete iskoristiti moj kod za popust, a on je: AML91.

Nadam se da vam se sviđa moj "povratnički" post i manikura i neću vam zamjeriti ako ste samo pogledali slike bez čitanja jer mi je toliko falio blog da sam se skroz raspisala. :D

Do sljedećg posta...


ponedjeljak, 15. srpnja 2013.

p2 Sand style 020 Lovesome

Hello!

Danas ću vam pokazati lak koji mi je na rukama od subote. Imam ga već 3 mjeseca i moram priznati da mu je tekstura postala kriminalna, gust je i gumenast, ali još se da namazati. Već vidim da će vidjeti smeće za mjesec, dva.


Nijansa 020 lovesome je zagasita pink nijansa,  prepuna zlatnog shimmera, koji se na direktnom suncu sjaji kao lud :D Za potpuno prekrivnje nokta, bit će vam dovoljan jedan sloj, no tek 2 sloja daju boju koja je u bočici, te potpunu hrapavost. Ukoliko želite zagladiti teksturu, trebat će vam 3 ili 4 sloja top coata. Radi jednostavnosti, ukoliko se odlučite na zaglađivanje, preporučam vam da jedan sloj laka nanesete na podlogu u boji laka. Tada će vam jedan deblji sloj top coata biti  dovoljan. Na potonjim slikama su 2 sloja laka, bez top coata. Lakovi se prilično brzo suše, pa im brzosušeći nadlak nije potreban. U 5 minuta će vam oba sloja biti suha. Četkica je odlična, uz malo vještine pri lakiranju, uopće vam neće trebati čišćenje kožice.
Što se skidanja tiče,  najjednostavniji i najbrži način, uz minimalno isušivanje kožice, je skidanje pomoću aluminijske folije. ( tutorial na linku


P2 lakove možete kupiti u njemačkim DM drogerijama ( 1,95eura za 11ml ) ili pak u austrijskom Palmersu ( 2,45 eura za 11ml).



subota, 13. srpnja 2013.

Favoriti lipanj/srpanj

Hello!

Dugo me nije bilo. Splet događaja zadnja dva, tri mjeseca je isisao svu životnu energiju iz mene. Na kraju dana (bolje rečeno, u ranu zoru) bi se samo spustila na krevet i čak ni moja kronična nesanica nije imala šanse. Konačno se situacija smiruje, odbrojavam do mora i neizmjerno se veselim odmoru. Konačno.


Planirala sam raditi post o lakovima koje najradije nosim ljeti. Počela sam vaditi lakove iz kutija i zaključila da tom postu ne bi bilo kraja. Definitivno sam pretjerala i apstiniram od kupovine lakova. Čekam 2 Essie laka i onda skrivam karticu, a novčanik ću oblijepiti Patafixom :D Stoga sam odlučila pokazati lakove koje sam najradije nosila prošli mjesec. Svi koje sam namazala više od jednom su kupili ulaznicu za ovaj post. Pa dosta mog besciljnog trkeljanja, bacimo se na sličke.


Prvi na redu je Rimmel Salon Pro u nijansi 317 Hip Hop. Kupila sam ga sredinom lipnja i od tada je na nožnim noktima, a na rukama barem jednom tjedno. Prava koraljno crvena boja, ima široku četkicu, maže se k'o putar, 2 sloja,  brzo suši i traje i traje. 12 ml laka 38,90 (BIPA)
Slijedeći je Misslyn 153, nemam pojma je li LE ili ne, kupila sam ga u Mulleru za 25 kn na popustu. Cigla narančasta. Malo je rjeđi, no 2 sloja su mu dovoljna. Super izgleda uz moj žuti podton kože :)
Rapsodi 325 je srušio moje predrasude prema Rapsodi lakovima. Dobila sam ga od frendice, nemam pojma koliko košta i gdje se kupi, ali to je savršena koraljna boja s primjesima roze. Kad nema sunca ružan je i narančast, ali na suncu je pravi ljepotan. Često ga lakiram nekoliko puta za redom jer mi nikad ne dosadi.


Inglot 21 je jelly crvena s puno narančastog. Dobila sam ga od Lalice :* i oduševila se. Traje 7 dana (uz top coat i minimalne tipweare). Volim ga i često ga mažem.  Može se kupiti u Inglotu u Zagrebu, a 16ml laka ćete platiti oko 70 kn.
OPI Gloria red je jedan od najljepših (OPI) crvenih lakova. Točka. Svi ga trebaju imati. Mislim da mu je cijena uz Gloriu oko 50 kn, ali često se zna naći u Mulleru za 69 kn. Imam jedno 3 komada u zalihi :D
Anny 187 Pink Cadillac je jelly fuksija. Totalno netipičan za mene. Ali nokti s njim izgledaju ko gumeni bomboni u obliku voća koje sam jela kao mala. Iris, Douglas, 71,00 kn.


KIKO 385 je mlađi brat famoznog KIKO Electric blue. Kao da Electric blue pomiješate s kreč bijelim lakom. Mazivost je ok, 2 sloja, traje 2 dana, meni dovoljno. Cijena 3,95 eura. Nije nabavljiv kod nas (nažalost)
Iskreno, ne znam zašto se Depend 351 nalazi u favoritima. Očekivala sam puno više i od tog laka. Činio mi se sličan Zoyi Charla. Krivo mi se činilo. Lijep je. Plava baza s tirkiznim mikro shimmerom, tu i tamo se nađe i zlatni. Trajnost mu nije neka, jedan dan, suši se sporo, ali svejedno me nešto u njemu privlačilo. Možda jer me podsjećao na more. Kozmo, 15,90 (mislim).
Flormar  438 sam mazala kad mi Essie Mesmerize nije bio pri ruci. Lijep plavac. Super se maže, trajnost je ok. Zadovoljavajuće.


Titulu najnošenije kombinacije su definitivno uzeli butter London Slapper i Golden Rose Jolly Jewles 107. To šljašti ko ludo. Sigurno ću vam je jednom pokazati, pa neću duljiti. butter London lakovi se mogu kupiti na lookfantastic.com za 12 funti ili na thebeautybooth.com za 11 funti. Jolly Jewels se mogu kupiti na mjestima gdje drže Golden Rose, za oko 35 kn. :D

Jedino što mrzim više od ljeta je promjenjivo vrijeme, a kod mene je zadnjih dana tako. Taman kad se spremim za slikanje, dođu oblaci, odustanem, sunce, spremim se, oblaci. Nadam se da će se ustabiliti više :D

Koje ste vi kombinacije nosili zadnjih mjeseci?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...