utorak, 25. lipnja 2013.

DIY: Odstranjivač kutikule

Hello!

Danas definitivno nije dan za slikanje ljetnih lakova, pa evo jedan brzinski recept za odstranjivač kutikule.
Prije gotovo 2 mjeseca sam ostala bez Afrodita odstranjivača kutikule (kojeg je Lalica recenzirala), i koji je zaista odličan, ali ga jednostavno zaboravim kupiti. To je Laličina i moja zajednička osobina - uđemo u drogeriju, izađemo s 34564 stvari po koje nismo došle, bez onog po što smo došle. Uglavnom, jednu večer sam si pogledala kutikulu i nije mi se sviđao prizor, pa sam počela mozgati što to ima u tom Afrodita odstranjivaču, a mogla bih imati doma. Kiseline. A da kiseline ne bi prejako izjele kožu ruku - trebamo ulja.
U nedostatku limuna, odlučila sam se za jabučni ocat, te maslinovo ulje, samo zato jer mi je bilo prvo na polici. Dakle, trebat će vam:

  • jabučni ocat
  • maslinovo ulje (ili bilo koje drugo bazno ulje, na primjer bademovo)
  • zdjelica
  • jušna i čajna žlica
U čistoj zdjelici pomiješajte dvije jušne žlice jabučnog octa s dvije čajne žlice maslinovog ulja. S noktiju skinite lak, operite ruke da budu čiste i umočite prste u zdjelicu i držite par sekundi, a onda smjesu ostavite na prstima 3-5 minuta ovisno o stanju kožice. Uklonite višak kutikule ružinim štapićem . Dobro operite ruke, vjerojatno vam krema za kožicu neće biti potrebna jer će je ulje dobro nahraniti. Ako je potrebno, umasirajte kremu po izboru. Prije lakiranja noktiju dobro odmastite nokte alkoholom ili odstranjivačem laka.

Nisam sigurna je li ovo pravi recept za osjetljivu kožu, u svakom slučaju, ako ćete koristiti ovaj recept, koristite ga na vlastitu odgovornost, a meni će biti drago čitati povratne informacije.
Ni u kom slučaju, u pomanjkanju jabučnog octa, nemojte koristiti alkoholni,  bijeli ocat.


nedjelja, 2. lipnja 2013.

Bio-H-tin krema - recenzija

U new in postu prije par mjeseci sam vam pokazala Bio-h-tin kremu za kožicu oko noktiju. Nažalost, nije dostupna u našim krajevima, već se može nabaviti u njemačkim i austrijskim ljekarnama, te na njemačkom ebayu, ako ćete naći prodavača koji će biti voljan poslati u Hrvatsku. Cijena joj je između 5 i 7 eura  za 8 ml kreme.

Proizvođač kaže da jedinstvena kombinacija chitosana, pantenola, vitamina H i liposoma hidratizira i štiti nokte, čini nokte sjajnima, čvrstima i elastičnima pritom hidratizirajući kožicu oko nokta, te usporavajući njen rast.

Zvuči obećajavujuće, zar ne? :D



Krema je prilično vodenaste strukture, prije bih rekla da je fluid nego krema i treba zaista vrlo mala količina iste. Sporo se troši, potrošila sam 2/3 u 2 mjeseca, a mazala sam barem 5 puta tjedno (proizvođač kaže da bi se trebalo mazati 2 puta dnevno, za što sam naravno, suviše lijena).

Moram priznati da lijepo nahrani nokte, ne budu suhi niti kruti, kao i kožicu, no meni je taj učinak trenutan. Traje tri do četiri pranja ruku. Ne pomaže pri zacjelivanju izgrižene kožice, niti štiti kožicu od isušivanja i pucanja. No, kao što rekoh ja niti nisam  mazala prema uputama, pa to niti ne mogu očekivati :D Ono što joj moram priznati je da od nje rastu nokti kao ludi. Inače mi nokti brzo rastu, ali od ove kreme podivljaju i konstano mi rašpica radi.

Da rezimiram, ovu kremu bih preporučila onima koji nemaju problema sa suhom i ispucalom kožicom, već onima sa isušenim noktima od npr. acetona ili onima koji žele da im nokti brže rastu. Za isušenu kožicu se i dalje kunem u Biodermu Cicabio i nevenovu mast.

Imate li vi iskustva s ovom kremom? 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...