petak, 29. ožujka 2013.

Uskršnji natječaj

Prije par dana smo najavile još jedan Nails for fun natječaj. Ovog je puta tema Uskrs (pisanice, pilići, zečići itd.). Šarene lakove u ruke i bacite se na posao. ;)

Možete osvojiti: 
Bio - h - tin kremu za kožicu oko nokta 
Bio - h - tin staklenu rašpicu i pripadajući etui
KIKO lak za nokte u nijansi 281
KIKO lak za nokte u nijansi 422 iz proljetne kolekcije
KIKO lak za nokte u nijansi 336 ( famozni plavac Electric blue)


 

PRAVILA

* natječaj je otvoren do 12. travnja 2013 u 23:59 GMT +1
* u natječaju mogu sudjelovati samo čitateljice s prebivalištem u Republici Hrvatskoj
* u natječaju možete sudjelovati s jednom manikurom
* OBAVEZNO na barem jednoj od slika koju ćete poslati mora biti papirić s jasno vidljivim, rukom napisanim natpisom  za Nails for fun natječaj
* slike neka ne budu manje rezolucije od 500x500 (možete slati veće, ali nikako manje)
* dobitnicu ćemo odabrati nas dvije, a u slučaju da se ne možemo složiti, dobitnica će se odabrati anketom ovdje na blogu ( nema nikakvih lajkova po faceu i sličnog)

* manikure šaljete na lalicanailart@gmail.com ili 5richnailart@gmail.com sa osobnim podatcima (ime, prezime i adresa)

U slučaju nepoštivanja jednog od ovih pravila bit ćemo primorane diskvalificirati vas.


Lijepo vas molimo da pazite kad slikate manikuru, da slike ne budu zamuljane, mutne i slično i nipošto obrađene, zblurane, itd., ili ne daj Bože, ukradene. Broj slika nije ograničen. Što više jasnih i velikih slika pošaljete, to bolje. Ako imate kakvih pitanja ili nedoumica, slobodno nas kontaktirajte.

Rašpice, lakove i kremice u ruke. Natječaj je otvoren. 

SRETNO!

četvrtak, 28. ožujka 2013.

New in

Pozdrav drage moje i dragi moji ako vas ima :)

Ako ste se pitali gdje sam zadnjih 10ak dana i zašto ne pišem (ako i niste svejedno ćete saznati), bila sam na putu i donijela puno lijepih stvari :) Neću duljiti, već prelazim na slikice.

Prvo sam zavirila u KIKO i kupila par lakova (ovo par čitajte - prodavačica me gledala kao da sam s Marsa pala). 


U DMu sam se opskrbila s par P2 lakova:




"Olakšala" sam dvije, tri ljekarne za sve Bio-h-tin kremice koje su imale. Mislim da sam ih kupila ukupno 9, od čega su dvije u paketu s Bio-h-tin staklenom rašpicom. Naravno, nije sve za mene.
Ako niste do sada čule za Bio-h-tin svakako provjerite recenziju na Girlysh beauty blogu :) Sigurno ću kroz neko vrijeme i ja napisati recenziju. Koristim ju tjedan dana i zasad sam oduševljena.


Još u RH sam kupila 2 Anny laka, a uz kupnju u MACu sam dobila lak kao GWP.


S obzirom da imam više opsesija, lakovi nisu jedini kozmetički proizvodi koje sam kupila. :) Za kraj, evo jedne grupne fotke na kojoj je sve što sam kupila (i dobila kao GWP) zadnjih dana. Britvica se tu našla kao GWP uz kupnju sa feelunique :) Sve što imam reći u svoju obranu je: " I'm not insane. My mother had me tested."


Nešto sa ovih slika sam kupila sebi, ali i dupliće za vas. Stoga hranite kožicu, pripremite lakove i pratite nas kako biste saznale što i kako možete osvojiti.

srijeda, 27. ožujka 2013.

Hot Ticket You´re so hot and gold

Zaželila sam se malo šljokica na noktima, a ovaj lak sam prvi ugledala kad sam otvorila prvu ladicu helmera pa je odmah izbor pao na njega. Baza ovog laka je prozirna, ali sa hrpom zlatnih šljokica koje se presijavaju u raznim bojama. 

Aplikacija je bila ok, a potrebna su mi bila 3 sloja za potpunu prekrivenost nokta. Nadala sam se proći samo sa dva, ali nije baš išlo. 


Ono što me iznenadilo je to da se suši mat i hrapavo pa je top coat neophodan i to 2 sloja jer je dosta žedan pa sam na kraju imala 6 slojeva laka na noktima. 


Za kraj sam prstenjak doradila pomoću trakica i crnog laka. Ideja mi je bila to napraviti na svim noktima, ali je to već bilo previše slojeva laka i izgledalo je dosta debelo što mi se nije sviđalo pa sam odustala od te ideje, a i nije mi se baš sviđalo kako mi ruke izgledaju bolesno pa sam drugi dan sve skinula dolje. 


Sviđa mi se ovaj lak, ali mislim da će biti bolji za layering ili neke detalje jer ovako sam koliko god da bio divan ne paše uz moj ton kože. 


petak, 22. ožujka 2013.

Thunder nails

Ovaj tjedan je na forumu na tematskim noktima zadatak napravit nokte na temu vremenskih prilika i ne prilika. Prva ideja mi je bila napraviti pravu vremensku prognozu, ali to bi mi oduzelo previše vremena pa sam se odlučila za nešto jednostavniju manikuru. 


Munja i gromova se bojim strašno, a kako je najefikasnija medota podjeđivanja straha suočavanje sa istim (tako kažu :D) tako su munje završile  na mojim noktima. Kao bazu sam koristila Barry M Indigo i onda preko njega nekoliko lakova među kojima je i Max factor Fantasy Fire. 

Još uvijek se ne mogu odlučiti da li mi se ova manikura sviđa ili ne. Kad ju gledam izbliza i nije mi nešto, ali iz daljine je donekle fora. 

Kako se vama čini? Fail ili ipak ne?


četvrtak, 21. ožujka 2013.

Golden rose Paris 131

Opet sam malo blog zapostavila, ali ne namjerno. Boleštine opet napale, nikako da odu iz naše kuće, a ovo ludo vrijeme (jedan dan proljeće, drugi dan ciča zima) ni malo ne pomaže. Sad je sve ok pa idemo dalje kao da ništa nije ni bilo. 


Ovaj lak sam imala na noktima prije više od tjedan dana, ali nisam stigla post napisat pa ću vam zato moći reći nešto i o njegovoj trajnosti. Golden rose Paris 131 je jelly lak kraljevsko plave boje.


Formula je čak nešto bolja nego ostalim jelly lakovima koje sam imala prilike probati, ali jedna stvarčica koja mi se ne sviđa baš kod ovog laka je premekana četkica pa dok ga lakiram ne mogu imati kontrolu nad lakom kakvu sam navikla imati. Nije neki strašan problem, ali bilo bi bolje da je četkica ipak mrvicu čvršća. 


S dva sloja ok prekriva, malo se vidi linija nokta, ali ne toliko uživo koliko na slikama. Trajnost i nije neka, prvi dan nalakirala nokte navečer i sve ok, drugi dan sve ok, treći dan totalno izlizan na vrhovima noktiju. Ako lakirate nokte često to ne bi trebao biti neki problem, ali ako volite dužu trajnost laka i ruke su vam često u vodi jer nemate tu sreću da imate perilicu za suđe, onda će vas malo razočarati. 


Boja je divna (najrealnija je ona na umjetnom svijetlu), to je ono što me i privuklo ovom laku, ali šteta što nije nešto kvalitetniji. 


srijeda, 13. ožujka 2013.

Moment lakovi - mini recenzija + swatch

Prije nekoliko dana sam u Offertissimi kupila dva Moment laka. Mislim da su mi to prvi lakovi koje sam tamo kupila i ostala sam ugodno iznenađena. Deklariram se kao lakoholičarski snob, rijetko se odlučujem na kupnju lakova na štandovima i kod Kineza i u pravilu imam predrasude prema takvim lakovima. Naravno, Gabrini, Flormar i Rapsodi su mi djelomično srušili predrasude, a i Moment lakovi su na dobrom putu. No, još se nisam uspjela natjerati da probam Yolizul ( a možda stvarno griješim :D).
Da se vratim na temu, kupila sam nijansu br 16 koju ću vam pokazati nekom drugom prilikom, te nijansu Moda 4 koju ćete vidjeti danas. Cijena im je 9 kn, a imaju 10 mililitara. Četkica je neloša, tanka i srednje duljine, meni bolja od Essence četkice. Obje nijanse laka nemaju baš najbolju teksturu, no sa dva ili tri tanja sloja izgledaju sasvim pristojno. Nijansu 16 sam nosila 2 dana bez top coata prije nego li se oštetila, a danas sam nalakirala Moda 4, pa o njegovoj trajnosti još ne mogu suditi. Meni ovi lakovi strahovito smrde (u rangu smrada Farmasi lakova), pa ih moram lakirati uz otvoren prozor ako želim izbjeći glavobolju.
U Offertissimi imaju dvadesetak nijansi i vjerujem da ću kupiti još koju. Ovi lakovi me nisu oduševili i oborili s nogu, ne mogu parirati mojim omiljenim Essie lakovima, niti  lakovima višeg drogerijskog i parfumerijskog ranga, ali su definitivno best buy za 9 kn. Kad bih morala birati između Essence, S-HE i Moment, izabrala bih Moment.
Nijansa Moda 4 je prekrasna kremasta taupe nijansa, koja će pristajati svim podtonovima kože. Za potpuno prekrivanje će vam trebati 2 deblja ili 3 tanja sloja. I bez top coata se prilično brzo suši.

Jeste isprobali Moment lakove?





ponedjeljak, 11. ožujka 2013.

Catrice Moulin rouge light with twist

Davno, davno sam kupila ovaj Catrice nudač, jednom ga namazala i zaboravila. Danas sam se prisjetila zašto sam to napravila. Maže se grozno. 

Boja je baš posebna i ne izgledaju mi ruke bolesno s njim (bar mi se čini), ali formula je malo problematična što je ajmo reći normalno kod nudača; preko toga mogu preći, ali je četkica pretvrda i uz problematičnu formulu mi je još samo falila problematična četkica. 



Četkica povlači lak, ne maže ga ravnomjerno po noktu nego sa rupama, zbog formule sam stavila 3 sloja, ali čini mi se na slici s blicom koju ćete vidjeti ispod da se vide neke rupe, ne bi škodio ni četvrti sloj. 



Pokušala sam malo popravit situaciju sa perlicama, ali me ovaj lak toliko naživcirao da sam nakon slikanja sve skinula dolje. 

U zadnje vrijeme nisam baš nešto pratila što Catrice izbacuje iz asortimana, ali kao da mi negdje u glavi zvoni da je ovaj lak izbačen, pa ako je stvarno tako onda bravo Catrice, a ako nije onda ga izbacit u sljedećoj promjeni obavezo ili bar poboljšati formulu ili promjeniti četkicu jer jedino što na ovom laku valja je boja. 



utorak, 5. ožujka 2013.

Braid manicure (ili nešto poput toga)

Danas sam u nekoliko navrata pokušavala uslikati jednu divotu, butter London Slapper, no kako mi to nije pošlo za rukom, odlučno sam krenula raditi tzv. braid manicure. Ovakvu manikuru želim napraviti još od prošlog ljeta, ali uvijek je nešto drugo bilo važnije. 
Obzirom da su pletenice u kosi u modi, odlučila sam ovo proljeće nositi pletenice na noktima. Ako u youtube tražilicu ukucate braid manicure, naći ćete mnoštvo tutoriala. U gotovo svima se može čuti da su najbolji izbor jedan lak metalik finiša, jedan neon lak i jedan lak pearl finiša. Ja sam po običaju napravila suprotno i uzela dva laka krem finiša, Essie Mesmerize i s-he 324, te jedan lak mat finisha, Catrice C02 Sea of green iz neke prastare Catrice LE, koji je zbog top coata postao sjajan.

Da ne duljim previše, evo moje izvedbe:



Hoćete li vi isprobati pletenice na noktima?

nedjelja, 3. ožujka 2013.

Color blocking nails

Sinoć sam se od dosade išla igrat color blockinga na noktima i nisam mislila da će nešto ispast od toga, ali ispalo je i bolje nego sam se nadala. 



Oba laka koja sam koristila su iz Essence LE Whoom! Boooom!. Narančasti Andy You´re a star i rozi Roy´s Red. Svakog sam nalakirala u dva sloja i kad su se posušili zalijepila sam nail art trakice na nokte i prešla jednim slojem drugog laka preko njih (rozi na narančasti, narančasti na rozi). Odmah odljepila trakice i to je to. 

Baš mi je fora kako je ispalo i sigurno ću ovo ponoviti opet samo u nekoj drugoj kombinaciji boja. 



petak, 1. ožujka 2013.

Nubar Star & Night Sparkle gradient

Već neko vrijeme nisam radila gradient koji mi je inače jedna od dražih tehnika nail arta jer se uz malo truda dobiju efektni rezultati. Zbog forumskog najtečaja sam ga ovaj put radila u glitter kombinaciji za koji mi je inspiracija bila kolegica blogerica Lee sa Girlysh beauty bloga i njena Petunia&Night Sparkle manikura.

Imam skoro cijelu Nubar Sparkle kolekciju, ali slabo ju koristim, a sve zbog žeđi ovih lakova koji mogu "popit" i do 3 sloja top coata što me malo izluđuje. Unatoč tome odlučila sam napravit ovu manikuru baš sa njima jer sam imala osjećaj da će dobro izgledati i bez top coata i nisam se prevarila. 

Na kraju sam stavila i top coat iako nisam namjeravala, ali htjela sam vidjet kako se ova dva čuda presijavaju. Slijedi spam slikama i video na kraju za potpuni dojam. 



Na dnevnom svijetlu bez top coata.


Na suncu bez top coata.


Na dnevnom svijetlu sa top coatom.


Na suncu sa top coatom. 




Ja si ne mogu prestat gledat u nokte koliko ovo dobro izgleda uživo, a kako se vama sviđa?

Surprise giveaway

Za kraj ovog tjedna, odlučile smo vas iznenaditi malim darivanjem. Nema prijava, nema lajkanja, shareova. Prijavili su se svi koji su u posljednja dva mjeseca ostavili komentar na blogu. Naravno, isključeni su anonimni komentari. Pobjednicu je izabrao random.org.

Ovo je prvo ovakvo darivanje, no sigurno nije zadnje. Otprilike svaka dva, tri mjeseca, ovisno o financijskoj situaciji, nagradit ćemo jednog komentatora. Ovaj put je Lalica za vas izabrala dva Flormar laka, a u budućim darivanjima poklanjat ćemo vam naše najdraže proizvode za njegu i oblikovanje noktiju.
Nadam se da će vam ovo biti poticaj da što više komentirate. :)

A pobjednica je....




 Molim pobjednicu da u komentarima ostavi svoj mail :)

Čestitam pobjednici, a ostalima želim više sreće drugi puta.
Komentiranjem postova počevši od danas, prijavljujete se u idući krug darivanja :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...