utorak, 27. ožujka 2012.

Caviar manicure

Neki dan sam na itGirl stranici vidjela članak o kavijar manikuri i morala sam kliknut da vidim o čemu se radi. U članku je bio link na Ciate stranicu gdje je opisano kako je  Charlotte Ciate kreativna direktorica osmislila ovaj look za potrebe snimanja naslovnice za neki časopis jer htjela je dobiti 3D izgled na noktima.

Izvor: Ciate

Ciate set se sastoji od baznog laka u boji i sitnih kuglica koje se posipaju na još vlažan lak. Uskoro bi taj set trebao biti dostupan u Sephori, navodno po cijeni od 25$. Ja ću vam odmah reći da vam taj set ne treba i da postoji jednostavnije rješenje ako želite ovu manikuru imati na svojim noktima.

Na Ebayu možete kupiti ove sitne kuglice (microbeads) za par dolara, a lak vjerujem da bilo kakav imate doma. Mislim da sam čak ove kuglice vidjela i kod Kineza za neku smiješnu cijenu, tako da nema smisla davat 25$ za lak i kuglice.


Ja sam moje kuglice kupila na Born Pretty Store stranici kad sam naručivala pločice za pečatiranje pa sam usput i njih ubacila u košaricu i do sad su mi samo stajale i u međuvremenu se izmješale pa nisam mogla napraviti ovu manikuru u samo jednoj boji.

Postupak izrade ove manikure je jako jednostavan, a to možete i vidjeti u Ciate tutorijalu na You tube gdje  Charlotte pokazuje kako se koristi njihov set. Nalakirate jedan sloj laka, nakon toga na jedan po jedan nokat nalakirate drugi sloj laka i dok je lak još vlažan pospete ga sa sitnim kuglicama, malo pritisnete kuglice da se bolje prime za lak i na kraju stavite malo top coata na sam vrh noktiju kako bi kuglice ostale na mjestu i to je to.

Ja sam oduševljena kako ova manikura izgleda uživo jer kuglice izgledaju skroz jedna do druge, a ne ovako kako izgleda na slici kao da ima razmaka između kuglica. Ubiti malog razmaka i ima, ali on je golom oku manje vidljiv nego na macro slici.


Broj komentara: 36 :

  1. Bravo,majstor si,nema sta,super ti je ispalo,mnogo mi se svidja.Idem sjutra kod kineza u potragu za ovim perlicama:))

    OdgovoriIzbriši
  2. prekrasno! sviđa mi se i izbor boja cijele kombinacije ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)
      Htjela sam napraviti samo ljubičasto ili roza, ali su mi se kuglice skroz izmješale, a tako su sitne da ih je nemoguće razdvojiti.

      Izbriši
  3. pre pre :D
    samo,ja slucajno imam 1kutijicu kuglica al su zelene i mislim da ih je premalo,al se bacam na trazenje istih po ebayu i bornprettyju :)

    al manikura mi se jaaaako sviđa!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)
      Možda ti mogu biti dosta bar za jedan nokat, da malo razbiješ dosadnu manikuru ;)

      Izbriši
  4. Ja imam ljubicaste odavno. Kupljene kod Kineza. I bas sam tako i zamisljala da ih upotrebim. Super ti je ispalo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da sam ih vidjela kod Kineza, morat ću i ja ići tražiti još.

      Izbriši
  5. Odgovori
    1. You should try it, this is so simple and so effective.

      Izbriši
  6. Meni je ovo divno! Budem isprobala, nemam ove kuglice ali mislim da će one za ukrašavanje kolača biti odlična zamjena!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga :)
      A misliš da ti se te za kolače neće rastopiti s obzirom da su napravljene od šećera?

      Izbriši
  7. Wow, your nails look great and I love this effect. I too will be buying a bag of microbeads from Ebay for a couple of quid rather than £18 for a set! Thanks for sharing.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you :)
      18£ is way to much. On Ebay you can get 50grams for 5$ with free shipping. ;)

      Izbriši
  8. ja sam si to probala neki, isto sam vidjela od ciaté-a, ja imam samo plave, al sam iznenađena kak se dobro "zapeče" nan noktu, javi kolko ti je držalo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A gdje ti je slikica? Na Tumbrl?
      Od sinoć do sad pola kuglica otpalo.

      Izbriši
    2. ma sam sam probala na jednom jedinom noktu, i to mi je sve opalo u komadu kad sam se tuširala

      Izbriši
  9. Ja sam isto ODUŠEVLJENA!!!!!Ovo je toliko drugačije,toliko posebno!

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja imam ovakve kuglice u onom setu za ukrašavanje kolača xD A kak su tvrde mislim da bi prije poslužile za nokte nego za kolače :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i ja neke kuglice za kolače, ali su puno veće od ovih. Ove su baš sitne sitne.

      Izbriši
  11. Super izgleda,ali imam osjećaj da bi mi pootpadale čim bih primila spužvicu za pranje suđa...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, a za ovo drugo si upravu. ;)
      Jedno pranje suđa i već ih je pola otpalo, ali to samo možda malo i sama kriva jer ih nisam utisnula u lak na vrijeme nego tek kad sam sve završila.

      Izbriši
  12. Udario me flashback kad sam vidjela ove kuglice, ja sam u osnovnoj tako lijepila sitne perlice po noktima i super je izgledalo, samo je bilo užasno nespretno. htjela sam te pitati znaš li možda gdje bih u Rijeci mogla naći neki lakić u tiffany plavoj boji? ja ga ne mogu nigdje naći, pa sam pomislila da ćeš ti to sigurno znati. tnx! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogledaj u Bipi Rimmelov Sky High lak. Nemoj gledat slike na netu jer ja još nisam naletila na realan swatch. Baš ga treba uživo pogledat. Ako ne on onda neki od Essence C&G lakića, a vjerujem da bi i Flormar u RK RI mogao imati takvo nešto jer imaju veliki izbor boja. ;)

      Javi ako nađeš ;)

      Izbriši
    2. Jučer sam obišla pola grada tražeći lak i ni jedan mi se nije baš svidio, pa sam odlučila kupiti Essence You belong to me i možda umiješati mrvicu plave i zelene u njega. :) Usput sam kupila i dva Catrice laka Meet me at coral island koji mi je već vidim favorit za ovo ljeto <3 i Goldfinger koji je krasno zlatan ali ostavlja užasne crte. Sad sam happy! hm...možda još jedan žuti lakić. :/ :)

      Izbriši
  13. hahha, kako dobro! :D

    tih kuglica ima po većini China shopova, dođu oko 8 kn, u paketu s ostalim pizdarijicama za nokte, tipa kristalčići, šljokice i tak =)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trebalo bi njih imat i posebno za kupit. Ove moje su bile u onom kolutu, ali samo one. Bez šljokica i ostalih stavri.

      Izbriši
  14. odlično izgleda! i hvala na inf. o kineskoj robi

    OdgovoriIzbriši
  15. U pravu si, kineske kuglice mnogo manje koštaju a isto tako lepo izgledaju. Super ti je ispao manikir, nokti ti izgledaju kao neko lepo bobičasto voće! :-)

    OdgovoriIzbriši
  16. morat cu i ja poc do kineza vidjet sto imaju, ovo mi bas super izgleda jer su kuglice sarenije, tako da ne razdvajaj ih ^_^

    OdgovoriIzbriši
  17. Predobro *_*

    Ja sam sa cirkonima dobila u 3 pregrade te male kuglice,i gledam i pitam se šta da ja radim sa ovim,ovo je premalo.
    Tako da,pomogla si sa postom:D

    OdgovoriIzbriši
  18. o pa super ti to uradi! zanimljivo, iako mi se boja ne sviđa naručito, bolje mi je u crnoj verziji

    OdgovoriIzbriši
  19. Evo ovde su te kopirali http://copythatcopycat.blogspot.it/2012/03/rainbow-caviar-nails.html ali mi je ispalo malo šareno, tvoja kombinacija boja mi se više dopada :-)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...