nedjelja, 31. srpnja 2011.

Barry M Indigo & Glitters & 200 post

200-ti post.. juhuuuuuuuuuu…

Na kraju posta ću vas udavit nekim tehničkim informacijama, a sad ajmo na lak.
Barry M Indigo sam osvojila u giveaway-u kod Nail Buff uz još neke druge lakiće, ali znate kako to ide sa našom poštom i carinom. Sve moraju zakomplicirati pa sam se ja pomučila da ovi lakovi sa carine dođu do mene. Tražili su me račun, a ja račun nemam kad je ovo poklon. Pa sam im trebala faxirati linkove od giveaway-a, a trebalo je to prvo isprintat a ja printer nemam kod sebe (a i onaj doma nešto otkazuje poslušnost). Koje komplikacije, ali uspjela sam sve sredit i bez plaćene carine su lakići napokon došli do mene.

Slikano vani po oblačnom vremenu
Klik za veću sliku!

Moj prvi Barry M lak i jako ugodno me iznenadio. Odlično se maže, baš lijepo klizi po noktu. Super je pigmentiran pa bi i jedan sloj bio dovoljan, ali ja ne bi bila ja kad ne bi stavila dva.

Slikano pod malom zrakom sunca koja je provirila kroz oblake
Kli za veću sliku!

Boja je blurple, odnosno plavo ljubičasta iako u bočici izgleda više ljubičasto nego plavo. Na noktima unutra izgleda tamno ljubičasto, vani izgleda tamno plavo, pod svijetlom izgleda svijetlije ljubičasto. 100 lica ima ovaj lak, a poslikat ga je nemoguća misija. Oko 200 slika sam opalila i bateriju potrošila, a ne mogu vam reći jesam li ga ulovila ili ne. S obzirom da pod različitim osvjetljenjem izgleda drugačije na nekim slikama je realan, dok na drugim nije uopće.

Maestra sa Parokeets bloga ima dobar swatch ljubičaste strane ovog laka iako ga je malo podesila u programu za uređivanje slika, ali dobro ga je podesila jer baš tako izgleda kad pokaže ljubičasto lice.

Ja ga nisam mogla pustit samog pa sam ga malo “pospužvala” sa Golden rose Nail art lakom broj 111. Mislila sam da će uz ovaj ljubičasti šljokičavi lak pokazati svoje ljubičasto lice, ali  jedva. Baš je tvrdoglav ovaj Indigo.

Slikano vani po oblačnom vremenu
Klik za veću sliku!

Slikano pod nekom jadnom lampom
Klik za veću sliku!

I to je to što se manikure tiče, a sad na one tehničke podatke i izljeve ljubavi.

200-ti post.
Na blogu me prati vas 398.
Na fejsu 321.
Blog je pogledan 64.170 puta (iako mi je blog counter zablokirao, ne znam šta mu je).
Najviše pogleda u jednom danu je bilo oko 870.
Najviše vas me čita iz Hrvatske, BIH, SAD-a, Srbije, Slovenije i Poljske.
Napisali ste mi ukupno 2014 komentara što je cca 10 po postu.

Neću vas više zamarat ovim podacima samo ću vam reći vas volim ljudi, hvala vam što me trpite i što me čitate i komentirate. I hvala svima vama koji se i dalje vraćate.

utorak, 26. srpnja 2011.

Essence Not so cute & Glitters

Kad je Essence Cute as Hell limitirana kolekcija bila aktualna, ja nisam bila ovakav ovisnik za lakovima, niti sam znala da postoje tamo neke limitirane kolekcije. Sad kad bolje razmislim, čini mi se da je otkriće o limitiranim kolekcijama potaknulo moju strast prema lakovima. Nisam mogla prežalit divne pastelne lakove iz ove kolekcije, zato sam imala širom oči otvorene kad su sljedeće izlazile da ne bi opet nešto propustila, ali mojoj sreći nije bilo kraja kad je jedna cura na forumu.hr napisala da je vidjela pun display ove kolekcije u Rijeci. Pošto ja nisam doma učinila mi je uslugu i uhvatila 3 laka za mene, a ovo je jedan od njih: Not so cute! Ali je baš cute. Red heart


Nježna Barbie roza boja koja je katastrofa za lakiranje. Dosta je rijedak pa curi na sve strane, dosta je i proziran, ali sa dva sloja sam dobila ok prekrivenost. 9 noktiju sam uspješno nalakirala, ali s onog jednog sam morala 5 puta skidat lak i opet ga lakirat. Ispalila sam na živce. Angry smile Zbog ljepote i nedostatka ovakvih boja u mojoj kolekciji mu opraštam sve nedostatke.


Razmišljala sam što bi mogla napravit s ovim lakom i onda sam se sjetila Claire´s glitter laka kojeg sam davno dobila u swapu. Ovaj lak nema nikakvo ime ni broj.. ma ništa. Na dnu bočice u staklu ima otisnut broj 5, ali sumnjam da mu je to oznaka jer jedva da se vidi.


Lak je prozirne roze baze sa hrpom šljokica i ljuskica u raznim bojama. Iznenađujuće, ali ove šljokice bolje dolaze do izražaja u hladu nego na suncu pa ga zato na suncu nisam puno ni slikala. Ne sjaje se ništa posebno, ali bar su malo podigle NSC.


I za kraj ovog dugog posta, jedna slikica ludog vremena zbog kojeg se u jednom danu izmjene 4 godišnja doba. Sivi VS. bijeli oblaci. Nažalost kad sam ovo slikala sivi su pobjedili. Crna crta na slici je kabel od struje, ali fora je ispao jer kao da dijeli dobro od lošeg vremena. UmbrellaSunRainbow

ponedjeljak, 25. srpnja 2011.

Essence Replay

Hm.. što reći… Essence Replay predivna nježno (mint?) zelena. Znate da ja ne volim zelene, ali s ovim lakom sam se baš dobro osjećala.


Standardno prvi sloj koma, drugi popravi stvar i to je to.

Oprostite na “masnim” rukama i kožici, ubija me bura. Činilo se kako se krema upila ali nije do kraja. Ovo nije normalno kako je zahladilo, moram mazati kremu za zimu koliko mi je hladnoća isušila ruke.

subota, 23. srpnja 2011.

Comparison: Essence Fall for me VS. Essence Speed of light blue

Biberlee me zamolila da napravim ovu usporedbu, pa evo draga samo za tebe. :)




Iako su dosta slični razlika se ipak vidi. FFM je mrvicu tamniji i "živahniji" iako ne previše dok SOLB izgleda više isprano, blijeđe. 





Razlika u bočici je također vidljiva, a ako povećate ovu sliku sa sunca možda uspijete vidjeti i shimmer u SOLB, ali se taj shimmer na noktima uopće ne vidi.  FFM nema nikakvog shimmera u sebi, totalno je kremasti. 



I jedan i drugi lak sam nanijela u dva sloja i kod i jednog i drugog je bilo problema kod nanošenja prvog sloja, dok drugi to sve popravi. SOLB je malo rijeđi, ali sa dva sloja daje potpunu prekrivenost. FFM također sa dva sloja daje potpunu prekrivenost, a da nema četkicu kao metlu možda bi mu čak i jedan sloj (na kratkim noktima) bio dovoljan. 

SOLB je dio limitirane kolekcije You Rock! pa ne znam da li ga možete još uvijek nabaviti, ali je zato tu FFM koji je dio stalne postave. Ako vam se više sviđa isprani izgleda SOLB uvijek u FFM možete dodati malo bijelog laka da ga posvijetlite. 

Biberlee nadam se da si zadovoljna usporedbom i da sam bar malo pomogla. ;)

Sve slike možete uvećati ako kliknete na njih. ;)

petak, 22. srpnja 2011.

Essence My Yellow Fellow

Nešto do sad neviđeno na mojim noktima, bar ne kao full manikura. Žuti lak ljudi moji.. ŽUTI!!! Open-mouthed smile

Napokon imam divan žuti lak, a ne žumanjak. Što se tiče boje presretna sam, ali što se tiče aplikacije i ne baš. Stvar je u četkici. Dugačka je i koliko god ja nju “ocijedila” prije lakiranja lak cijelo vrijeme curi i curi i curi. Kako god napravim neki potez novi sloj laka se slije s četkice. Koliko god mi kratke i male četkice išle na živce, još mi više na živce idu ove duge tako da sam na kraju završila sa dva sloja, ali sa malo deblja dva sloja.



Htjela sam dodati i neki nail art na ovaj lak i već sam imala ideju, ali dogodio mi se peh. Unatoč Seche Vite lak se nakon pola sata nije osušio potpuno, uspjela sam trknut nokat i napravit rupu u laku, a nisam imala živaca popravljat to. Već ću se ja izborit s ovim lakom i realizirat moju ideju. Samo da zaboravim ovu prvu aplikaciju. Winking smile







P.S. Zaboravila sam reći kako ovaj lak ima zlatni shimmer u sebi kojeg možete vidjeti u bočici, ali na noktima baš i ne.

utorak, 19. srpnja 2011.

Cherry blossom

Nisam neki ljubitelj drveća, ali ovo drvo mi je apsolutno prekrasno i samo je bilo pitanje dana kad će završit kao motiv na mojoj manikuri. Vidjela sam puno manikura i tutorijala na ovu temu, ali jedan mi je posebno zapeo za oko i odlučila sam ga probat napravit jer mi već dugo stoji spremljen u favoritima. To je ovaj tutorijal, pa pogledajte kako to u tutorijalu izleda i kako je to meni to ispalo.

Klik za veću sliku!

Essence Speed of light blue mi se učinio kao savršena podloga, samo sam se ja malo previše zaigrala sa cvjetićima i toliko sam ih napravila sa sam skoro sakrila sve grane, ali za prvi put sam zadovoljna kako je ispalo. Nisam ja baš od free hand nail art-a ali ovo je stvarno turbo jednostavno i sigurno ću opet probati ovo napraviti ali u nekoj drugoj kombinaciji boja.

Klik za veću sliku!


Ovdje na slici možete vidjeti i koje sam sve lakove koristila:

  • Orly Bonder bazni lak
  • Essence Speed of light blue kao podloga
  • Essence Berlin Story za grane
  • Essence Stamp me! White za cvijetiće
  • Miss Sporty 390 za cvijetiće
  • Seche Vite top coat

Kako vam se sviđa moja cherry blossom manikura? Fail or not? Jel se uopće kuži što je pjesnik htio reći?

ponedjeljak, 18. srpnja 2011.

Essence Speed of light blue

Lak iz You Rock! limitirane kolekcije, navodno je dupe za Chanel Rivu, ali Rivu nemam pa ne mogu tvrditi da jesu ili nisu ali po slikama mi izgledaju dosta slični.

Svijetlo plava kremasta boja iako u bočici izgleda kao da ima nekog tamnije plavog shimmera u sebi, na noktima se od tog shimmera ne vidi ni S. Izgleda totalno kremasto.

Slikano u sjeni
Klik za veću sliku!

Aplikacija je ok, prvi sloj je malo komastičan ali ne toliko strašno da drugi sloj i top coat to ne bi popravili. Na slikama imam dva sloja. Slika je samo iz sjene jer kad sam išla slikat sunce je već zašlo, a kasnije sam lak skinula jer se uništio. Uhvatila me bila neka manija čišćenja pa sam izribala sve živo i neživo i naravno nešto je moralo nastradat. Bolje da je to bio lak nego da mi je opet nokat pukao, moje jadno srce to ne bi moglo izdržat.

subota, 16. srpnja 2011.

Afrodita Cuticle Remover Review

Upozorenje: u ovom postu neće biti lakiranih noktiju, nego prvi put moji goli nokti i suha kožica pa tko je gadljiv nek preskoči. Winking smile Ja sam vas upozorila pa za moguće nuspojave ne odgovaram, ukoliko dođe do nuspojava tipa mučnina, vrtoglavica i sl. za savjet i pomoć upitajte svog lječnika ili ljekarnika. Open-mouthed smile

E sad.. već sam jednom krenula pisati ovu recenziju i odustala baš zbog slika. Pregadne su mi bile, a drugačije niti ne mogu biti ako vam želim pokazati kako ovaj proizvod zapravo djeluje.

Svi znamo kako kožica oko noktiju može ružno izgledati i totalno poružniti cijeli izgled noktiju. Da ne znam kako savršeno nalakirate nokte, ako vam je kožica u komi cijeli dojam će biti komastičan. Barem meni je. I onda neki grickaju kožicu (fuj!!!), neki ju režu i to je isto fuj, ali to sam i ja radila dok nisam saznala neke stvari. A te stvari su da kožica ubiti štiti nokat od bakterija. Ako odrežete kožicu i ne daj Bože napravite neke ranice može doći do raznih upala ( i to mi se dogodilo, ali od detaljima neću jer su pregadni ali vjerujte mi na riječ). Još jedna stvar zbog koje bi trebali njegovati svoju kožicu je ta da zapuštena i ne njegovana kožica usporava rast noktiju. Nadam se da su vam to dovoljni razlozi da prestanete rezati svoju kožicu ako ju režete i posvetite joj malo prave njege ako je ne njegujete i vjerujte mi za to vam treba svega nekoliko minuta i to jednom tjedno.

Dugo sam slušala i čitala hvalospjeve o Nfu Oh odstranjivaču kožice, ali ga nikako nisam mogla nabavit pa sam krenula istraživat dal postoji neki odstranjivač kod nas i našla sam Afrodita odstranjivač kožice.

Pakiranje sadrži 50 ml gela za odstranjivanje kožice i drveni štapić koji dosta dugo traje, ali kad se “ofuca” za male novce možete kupiti nove drvene štapiće u nekoj od lokalnih drogerija.



Da vidimo prvo što Afrodita kaže o ovom gelu:

Jednostavno i bezbolno odstranjuje kožicu oko noktiju i omogućuje njezino oblikovanje.
Preporučljivo ga je koristiti svaki tjedan. Nakon svakog odstranjivanja koža treba hranu – Kremu za jačanje noktiju.

Kad uklonite lak s noktiju (umjetnih također) piskom nanesite odstranjivač na kožicu oko nokta. Nakon 2 minute djelovanja priloženim štapićem kružite uz korijen nokta tako da kožicu potiskujete prema natrag. Pod tekućom vodom isperite ruke i iščetkajte nokte. U nokat i kožicu oko nokta utrljajte Aroma-kremu za jačanje noktiju.
Koristite ga jednom tjedno. Korištenje ne savjetujemo kod upala, zaraza ili oštećenja noktiju.


Pročitali ste što kaže Afrodita i sad pogledajte kako to izgleda u praksi. Moji goli nokti i jadna suha kožica nakon skidanja laka i malo rašpanja noktiju.

Klik za veću sliku na vlastitu odgovornost ;)

Nanijela sam gel okolo po kožici i pustila da stoji 2-3 minute. Ako imate dosta suhu i zadebljanu kožicu možete prije nego nanesete gel oko 5 min držati nokte potopljene u malo tople vode da kožica dodatno omekša pa će ju biti još lakše odstraniti. Čak možete i prije nanošenja gela malo štapićem potisnuti kožicu, a i ne morate.

Klik za veću sliku!

Nakon što je gel odstajao 2-3 min, drvenim štapićem laganim kružećim pokretima potiskujte kožicu. Vjerujte mi iznendit ćete se kad vidite koliko ste viška kožice imali oko noktiju, a da toga niste ni bili svjesni.

Klik za veću sliku!

Nakon što ste na svim noktima potisnuli kožicu uzmite staru četkicu za zube ili neku drugu mekanu četkicu i sa toplom vodom i malo tekućeg sapuna ili gela za tuširanje isčetkajte nokte. Nakon toga obrišite ruke i nahranite svoju kožicu i nokte nekom hidratantnom kremom ili balzamom za kožicu (preporučam Lush Lemony Flutter). I mažite svoje ruke i nokte svaki dan, ne samo nakon korištenja ovog gela.

Nemojte predugo držati ovaj gel na kožici pogotovo ako imate neke ranice, tad vam čak ne bi ni preporučila (a ni Afrodita ne preporuča) da koristite ovaj gel dok vam ranice ne prođu jer gel sadrži voćne kiseline koje nagrizaju i tope kožicu, a ako imate ranicu peći će vas za poludit ( i to sam iskusila na svojoj koži). Zbog tih voćnih kiselina se zato se i ne preporuča češće korištenje od jednom tjedno.

I za kraj jedna slika za usporedbu da vidite kako je moja jadna kožica izgleda prije, a kako nakon korištenja Afrodita gela za odstranjivanje kožice.

Klik za veću sliku!

Ocjena: 5/5
Gdje kupiti: Znam da ima u Bipi i Kozmu, u Dm-u nisam vidjela, ali možda su u međuvremenu dobili jer znam da drže neke Afroditine proizvode.
Cijena: Oko 30kn.

Svakako bi preporučila ovaj proizvod jer u jako kratkom vremenu iz neugledne dobijete predivnu kožicu, a količina od 50ml traje jako dugo. Ja imam ovaj gel oko godinu dana, a tek sam ga potrošila nešto malo više od pola.

P.S. Za one koji su bili hrabri i pročitali post do kraja nadam se da neće imati nikakve nuspojave osim mekane i njegovane kožice. Winking smile

utorak, 12. srpnja 2011.

MUA Shade 04 & White Roses

Predivan lak koji sam dobila od prijateljice iz Londona, ali mi je trebalo vremena i hrabrosti da se odlučim napokon ga staviti na nokte. I dočekao je svoje vrijeme, a i ja sam skupila hrabrosti za ovako jake nijanse. Savršen je za ljeto.  Sun

Slikano na suncu
Klik za veću sliku

Boja je neka neodređena, malo mi izgleda da baca na narandžasto, malo na rozo-crveno, malo na koraljno, ali ukupan dojam je koraljni. Aplikacija je bila ok. S dva tanja sloja se i dalje malo vidi linija nokta, ali ne prestrašno.

Slikano u sjeni
Klik za veću sliku

Malo mi je lak djelovao usamljen pa sam mu dodala par naljepnica ružica.

Klik za veću sliku

Totalno sam se navukla na ove naljepnice sa Ebaya. Lagane su za nanošenje, a svaki lak podignu u seknudi. A cijena? Presmješna. Nekih 15-tak kuna za 50 listića sa hrpom naljepnica. Većinom su cvijetići na njima, ali ima i leptirića, srčeka i sl.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...